Unimedia și Newsmaker tirajează un fals ce ține de Open Dialog și Polonia

Site-urile informative Newsmaker.md, TV8 și unimedia.info au postat astăzi știri în care au scris că Guvernul Poloniei ar fi justificat într-un oarecare mod acțiunile Open Dialog și ar fi sfătuit autoritățile moldovenești să nu implice Polonia în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Totodată, accesând contul de Twitter al misiunii poloneze în Republica Moldova putem vedea că nu este nicăieri pomenit numele Ludmilei Kozlovska sau al Fundației Open Dialog, pe care îl conduce aceasta. În mesajul publicat de misiunea diplomatică poloneză la Chișinău se spune „Astăzi am purtat discuții bune și sincere cu premierul Pavel Filip despre problemele din campania electorală. Un mesaj clar din partea noastră cu privire la necesitatea ca autoritățile să respecte pe deplin stanndardele democratice.”

Cele două resurse on-line s-au bazat pe acest mesaj al ambasadei poloneze, iar lucrul pe care îl observăm este lipsa oricărei mențiuni al fundației „Open Dialog” sau a Ludmilei Kozlovska. La fel, nu este pomenit în mesajul venit din partea ambasadei poloneze în nici un mod numele politicienilor de opoziție precum Maia Sandu, Andrei Năstase, sau oricare altcineva.

Menționăm că mai mulți comentatori politici sunt de părerea că sursele de informare de mai sus fac parte din așa numitul „Platon Trust Media”, care este finanțat de către Veaceslav Platon din miliardul furat. Scopul este de a spăla imaginea acestuia. Într-un interviu, Mihail Gofman a declarat că autorul spălătoriei de bani rusești, cunoscut ca și Laundromat, dar și autorul furtului miliardului este raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon. Interviul acesta a fost ignorat de aceste surse mass-media, chiar dacă până în 2017, Gofman era ridicat la grad de erou datorită declarațiilor sale în privința schemelor folosite pentru furtul miliardului. Ideea că furtul miliardului și Laundromatul au avut loc după aceleași scheme a fost confirmată de către jurnalistul rus de investigații, Roman Anin. Conform unor investigații jurnalistice, furtul miliardului de către Veaceslav Platon a fost posibil exclusiv datorită suportului politic pe care l-a oferit Vlad Filat, prim-ministru și președintele principalului partid de la guvernământ, PLDM.

Amintim că anterior, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că Vlad Filat, în momentul în care era prim-ministru a plătit colosala sumă de 800 de mii de dolari pentru a achiziționa unimedia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.