Editorialist: Formațiunea a lui Vlad Filat mai bine se autodizolva

Decizia PLDM de a nu participa separat la alegerile din 24 februarie este corectă, deoarece formaţiunea nu mai este creditată cu nicio şansă de a intra în noul Parlament. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul National. Totuși, editorialistul consideră că fosta formațiune a lui Vlad Filat mai bine se autodizolva.

„PLDM nu va participa la alegeri cu propriul stindard, acceptând condițiile PPDA-PAS: să delege niște eventuali candidați pe lista acestui bloc, care să treacă în prealabil filtrele de integritate. E un pas umilitor pentru un partid care mai speră „să fie iarăși ce a fost și mai mult decât atâta”, dar corect, căci partidul nu mai apare în sondaje printre formațiunile pentru care intenționează să voteze alegătorii”, scrie Nicolae Negru.

Autorul consideră că decizia nu va aduce un plus de valoare nici liberal-democraților, nici binomului PAS-PPDA.

„Și mai corect era dacă PLDM se autodizolva. Un seppuku (sau harakiri) politic era mai onorabil. Peledemiștii plecau demn, cu capul sus, înregistrând o premieră pe scena noastră politică. Căci de prea mare folos ei nu le pot fi „acumiștilor”, ba chiar ar putea deveni o povară. Orcât și-ar ascunde capul în nisip actualii lideri, Vlad Filat a avut un rol în furtul miliardului, iar PLDM a fost partidul care a întrunit cele mai multe speranțe și, corespunzător, a dezamăgit cel mai mult cetățenii Republicii Moldova. Umbra sa în PPDA-PAS i-ar putea îndepărta pe unii alegători”, notează Negru.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.