Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă un spectacol consacrat Mariei Tănase

Un spectacol intitulat „Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va fi prezentat marți, 14 decembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, spectacolul este un recital despre viața artistică a regretatei cântărețe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata și celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. În rolul titular – actrița Tinca Gorcenco, scenariul și regia sunt semnate de Nelly Cozaru. 

Marți și miercuri, 14-15 decembrie, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”Jurnalul pacientei”, inspirat din romanul ”Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, în regia Danielei Burlaca. Este un spectacol psihologic plin de suspans, o intrigă complicată și provocatoare, care pune în vizor istoria despre crimă și pedeapsă pe motiv de iubire și traume emoționale. Formula artistică aleasă pentru spectacol este asemenea unui tablou pictat în viziunea unui artist care schițează un subiect și oferă frâu liber fanteziei și filmului personal al privitorilor.

Tot miercuri, la ora 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău readuce în scenă spectacolul ”Tosca”, operă în trei acte de Giacomo Puccini, în regia lui Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu, dirijor – Nicolae Dohotaru, iar la ora 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.