Suma pe care familia regală britanică o cheltuie annual este uriașă

Suma pe care familia regală britanică o cheltuie anual, din banii contribuabililor, a fost dezvaluită pe conturile oficiale de social media, transmite stiridinmoldova.md.

Este una dintre cele mai populare și mai urmărite familii din lume, iar în ultimii ani s-a aflat constant în lumina reflectoarelor.

Spre exemplu, milioane de oameni din 180 de tări au urmarit la TV nunta Printului William cu Kate Middleton, în 2011. În luna mai a lui 2018, mii de fani au luat cu asalt Windsor Castle pentru a fi martori la nunta Printului Harry cu Meghan Markle.

Familia regală atrage un număr impresionant de turiști în Marea Britanie, cu toate acestea, este una dintre cele mai cheltuitoare din Europa.

Într-un comunicat oficial, s-a dezvăluit recent că, în 2018-2019, Regina și familia sa au cheltuit din banii contribuabililor 67 de milioane de lire sterline – aproape cu 20 milioane mai mult decât în anul precedent.

Fanii familiei regale au avut reacții contradictorii cu privire la suma de bani.

„Suma este imensă. Cu atăția oameni care apelează la băncile de alimente și care trăiesc pe străzi, guvernului și Reginei ar trebui să le fie jenă pentru faptul că au cheltuit 67 de milioane de lire sterline, având în vedere că dispun de propriile lor fonduri”.

„Orice cheltuială care aduce benefiicii țării mele este OK, însă cheltuielile personale (inclusiv renovarea caselor) ar trebui să fie suportate de membrii familiei regale”, a scris alt fan.

„Bineînțeles că ar trebui să-i sprijinim pe membrii familiei regale, pentru că sunt valori importante ale acestei țări, însă prea mulți dintre ei sunt pe statul de plată”.

Comunicatul a dezvăluit, de asemenea, că mutarea lui Harry și Meghan în noua lui casă din Windsor a costat contribuabilii 2,4 milioane de lire sterline, suma care a acoperit lucrările de renovare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.