În timpul unei certuri pe tema politică, un ucrainean i-a străpuns inima unui Moldovan

Vineri, Tribunalul Regional din Plzeň l-a trimis pe Volodymyr Synytsia la o închisoare cu securitate sporită timp pe 12 ani pentru uciderea unui coleg de cameră într-un cămin din Třemošná, transmite sursa Cehă Novinky.cz.

Un ucrainean în vârstă de 31 de ani a înjunghiat un bărbat din Moldova (38) direct în inimă în timpul unei carte în Ajunul Crăciunului anul trecut.

„Inculpatul este condamnat de un martor direct care, chiar înainte de deces, a descris situația la fața locului, ceea ce corespunde cu alte probe. Printre altele, a declarat că inculpatul șterge cuțitul și își suna la telefon soția să o anunțe că a ucis o persoană”, a declarat președintele senatului, Jan Špeta.

Un trio de străini au băut alcool anul trecut și s-au certat pe tema politică.

„Inculpatul a apucat un cuțit de bucătărie cu o lamă de peste 20 de centimetri lungime și a înjunghiat victima, cu care anterior intrase într-o ceartă verbală. Cuțitul a tăiat coasta și a rănit inima, ceea ce a dus la pierderi masive de sânge și la moarte ulterioară”, a declarat procurorul Věra Brázdová.

Synystia a susținut inițial poliției că a fost un accident. Totuși, el și-a schimbat declarația în timpul anchetei, când compatriotul său, care a participat direct la incidentul sângeros, a murit. Apoi a început să susțină că nu a ucis pe nimeni.

„Toți trei beam în bucătăria căminului. S-a discutat și despre politică. Victima ne spunea să mergem să luptăm în Donbas. I-am explicat că suntem în Cehia pentru a câștiga bani și a ne întreține familiile din Ucraina”, a spus inculpatul în fața instanței.

Potrivit acestuia, cearta s-a transformat atunci într-o ceartă. „Nu știu cine a cauzat rănirea mortală a victimei. Nu am fost eu. Dimpotrivă, am încercat să opresc sângerarea din pieptul bărbatului înjunghiat”, a declarat Synystia.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.