Reacția Moscovei, la declarațiile Maiei Sandu: Mai bine s-ar concentra pe rezolvarea problemelor în relațiile moldo-ruse

Moscova a venit cu o reacție, după ce președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut din nou retragerea militarilor ruși din stânga Nistrului. Potrivit unei declarații ale Ministerului de externe rus, președintele Moldovei ar trebui să depună mai mult efort pentru a rezolva problemele în relațiile dintre cele două țări, în loc să vină cu mesaje critice la adresa pacificatorilor din Transnistria.

“Facem apel către doamna Sandu și alți oficiali din R.Moldova să renunțe la astfel de digresiuni de natură istorică, mai ales că sunt departe de realitate, și să se concentreze pe rezolvarea problemelor în relațiile dintre Moldova și Rusia, inclusiv pe reluarea dialogului cu Tiraspolul”, a declarat Alexei Zaițev, directorul adjunct al Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe rus.

Recent, în cadrul unui interviu pentru presa din România, Maia Sandu a declarat că “Războiul din Transnistria a fost o tentativă de a opri procesul de obținere a independenței Republicii Moldova”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.