Primarului general interimar a avut întervedere cu primarul orașului Riga

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu primarul orașului Riga, Nils Ušakovs. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-economică a oraşelor Chişinău şi Riga, dar şi despre oportunitatea stabilirii relațiilor de colaborare și schimb de experiență dintre cele 2 orașe.  

Primarul general interimar şi-a arătat interesul pentru colaborarea cu administraţia oraşului Riga, ţinând cont de experienţa şi evoluția părţii letone, în special pe domenii precum gestionarea deșeurilor și salubrizare, a patrimoniului public și reabilitarea clădirilor. „Am prezentat demersul actualei administraţii publice a Chişinăului pentru colaborare și schimb de experiență în implementarea politicilor și strategiilor de dezvoltare urbană, precum și a managementului de prelucrare și depozitare a deșeurilor”, a menționat Ruslan Codreanu.

La rândul său, primarul de Riga, Nils Ušakovs, şi-a arătat disponibilitatea de a coopera și a oferi expertiza necesară Chişinăului pentru dezvoltarea proiectelor comune. Cei doi edili au convenit că Primăria municipiului Chișinău va constitui o echipă de specialişti de la Î.M. „Autosalubritate”, care se vor deplasa, în luna ianuarie 2019, la Riga, într-o misiune de instruire și schimb de experiență. Totodată, în luna februarie a anului viitor, reprezentații întreprinderii municipale „Getlini Eko”, cel mai mare poligon de gestionare a deșeurilor din Europa, vor vizita Chișinăul pentru a oferi suport în reorganizarea serviciului de colectare a deșeurilor din capitală.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general interimar, Ruslan Codreanu, o realizează în Letonia, în perioada 11-13 decembrie, a.c. Programul delegaţiei din Chişinău mai prevede întrevederi cu vicepreședintele Riga City Council, Andris Ameriks, dar şi întâlniri cu reprezentanții asociațiilor mediului de afaceri letoni.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.