O furtună de zăpadă a lovit SUA: Mii de persoane fără curent şi zeci de zboruri anulate

Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric și determinând suspendarea a numeroase curse aeriene și feroviare, se îndreaptă luni spre nord-estul țării, relatează luni EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit prognozei meteo, se așteaptă ca furtuna să continue luni să avanseze spre nord și să provoace ninsori abundente în regiunile septentrionale ale țării, în Munții Apalași Centrali și în partea de sud a lacurilor Ontario, Huron și Erie.

Serviciile meteo au precizat că furtuna se va îndrepta apoi spre sud-estul Canadei, în cursul zilei de marți.

La trecerea sa prin sudul și nord-estul SUA, fenomenul meteo a lăsat mii de persoane fără curent electric, potrivit datelor postate pe site-ul poweroutage.us.

Statele cele mai afectate sunt Carolina de Nord, cu 31.362 de utilizatori în pană de curent; Carolina de Sud, cu 30.171; Georgia, cu 24.146; Virginia de Vest, cu 24.089; și Pennsylvania, cu 20.132 de abonați.

De asemenea, un total de 1.314 de zboruri au fost anulate luni pe diferite aeroporturi din țară, în timp ce alte 538, cu plecarea sau destinația SUA, au suferit întârzieri, informează site-ul flightaware.com.

Aeroportul cel mai afectat este Charlotte, din Carolina de Nord, cu 209 zboruri anulate, urmat de Reagan National, din Washington DC, cu 79 curse și Newark Liberty, din New Jersey, cu 59 de zboruri suspendate.

La rândul său, compania feroviară Amtrak a suspendat luni mai multe curse de tren, precum cea care face legătura între capitala Washington și New York, sau cea care operează între Richmond (Virginia) și Boston.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.