Maia Sandu și Andrei Năstase apără o persoană acuzată de viol

Activiștii trinomului ACUM (n.r. trinom – după ce la blocul ACUM alcătuit din PAS cu DA a aderat și PLDM) au fost huiduiți la Judecătoria Orhei de mai multe persoane care s-au arătat profund indignate de faptul că Maia Sandu apără o persoană acuzată de viol. Oamenii Maiei Sandu și ai lui Năstase au dorit să organizeze la Orhei o acțiune în susținerea lui Gheorghe Petic, bănuit că ar fi violat mai multe femei.

Cei care au huiduit blocul ACUM sunt de părerea că o persoană acuzată de viol nu ar trebui să fie apărată de politicieni, dar ar trebui să facă închisoare.

Anterior, bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat pe blogul său informații video cu victime sexuale ale lui Petic, de pe timpul când acesta instruia tinerii grăniceri.

„În timp ce îmi făceam studiile la Colegiul Național al Poliției de Frontieră am cunoscut un profesor pe nume Gheorghe Petic. Acesta mi-a predat mai multe ore teoretice și practice. De cele mai multe ori la finele orelor el îmi spunea să rămân adăugător motivând că trebuie să-mi facă o observație sau să-mi de-a tema corectă. Rămânând după orele teoretice profesorul îmi spunea că pentru nota 8 și 9 trebuie să-i permit să mă atingă în locurile intime”, declară una din fostele eleve a grăinicerului Petic.

Gheorghe Petic din Ungheni a devenit persoană publică în Republica Moldova datorită implicării sale în activitatea politică, fiind mediatizat intens de Jurnal TV și presa finanțată de Platforma DA. Acesta împreună cu alți colegii de partid se prezintă societății noastre ca persoane cu un înalt nivel de profesionalism și integritate morală care merită să conducă țara în viitor, chiar dacă sunt acuzați de viol.

Mai mult decât atât și Poliția a făcut public un apel telefonic al unei femei din Ungheni care a sunat la 112 și a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana  a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată de către un bărbat în propriul domiciliu. Atunci Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele. În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Din spusele victimei, ea se cunoaște cu agresorul, care a venit acasă la ea pentru a purta o discuție, însă lucrurile au degenerat ulterior se spune într-un comunicat de presă al poliției naționale.

De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor, Gheorghe Petic, în casa victimei.

Dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Petic riscă opedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.