În urma sondajului realizat de colegii Maiei Sandu la fel se confirmă creșterea PDM și prăbușirea binomului PAS-PPDA

Patru partide ar intra în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri în Legislativ. Acest lucru rezultă din cel mai recent Barometru al Opiniei Publice. Astfel, în Parlament ar ajunge Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Pentru PSRM ar vota 45,5% dintre cetățenii cu opțiune de vot clară, comparativ cu 40 la sută, în luna mai. A crescut puternic și Partidul Democrat din Moldova, pentru care și-ar da votul 15 la sută dintre alegătorii deciși. În mai, opțiunea de vot pentru PDM era de 11%. Pe locul trei este PAS, care a căzut de la 19% la 14,6%, urmat de partenerul său de binom, PPDA, pentru care ar vota 9,9%, comparativ cu 7% în luna mai.

Precizăm că Barometrul Opiniei Publice este al patrulea sondaj prezentat în ultimele 30 de zile care confirmă tendința de creștere a democraților și de scădere a încrederii în alianța electorală PAS-PPDA.

Este de menționat că Barometrul Opiniei Publice a fost realizat la comanda IPP, condus de către Arcadie Barbăroșie, soțul membrului biroului politic al Partidului Acțiune și Solidaritate Daniela Terzi Barbăroșie. Mai mult, acesta a fost prezent la majoritatea protestelor organizate de binomum PAS-PPDA, unele fiind chiar moderate de Arcadie Barbăroșie.

De asemenea, printre cei implicați în realizarea studiului se numără analistul politic Igor Boțan, care constant promovează opoziția de dreapta, dar și Victor Ciobanu, un expert de curte al PPDA.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.