Posturi noi de supraveghere pentru securitatea participanților la traficul rutier

Aceste posturi, darea în exploatare a cărora este preconizată pentru finele anului 2018 urmează să ridice la un nivel mai înalt securitatea participanților la traficul rutier la obiectele semaforice amplasate la intersecția bd. Dacia – str. Băcioii Noi și la intrarea în s. Stăuceni.

De asemenea, vor fi amplasate posturi de supraveghere a circulației rutiere  pe str. Alba Iulia intersecție cu Liviu Deleanu, șos. Muncești nr. 273a și nr. 690, str. Drumul Băcioiului nr. 287.

Inițierea construcțiilor locațiilor s-a efectuat întru realizarea Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2016 – 2018 și ca urmare a solicitărilor cetățenilor și administrației publice locale. Scopul fiind asigurarea securității participanților la traficul rutier, diminuarea accidentelor rutiere în zonele de supraveghere, colectarea informaţiei privind traficul rutier în regim real de timp, acumularea probelor pentru soluţionarea cauzei şi tragerea la răspundere contravenţională sau penală.

Considerăm că vom aduce un aport esențial la asigurarea securității participanților la traficul rutier pe drumul republican R6 „Chișinău – Orhei – Bălți” în localitatea Stăuceni, sistemele de supraveghere fiind amplasate la instalațiile semaforice.

Echipamentul preconizat pentru instalare deține certificare metrologică europeană, fiind recomandat pentru instalare și în Republica Moldova. Posturile menționate vor fi conectate la Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere „Controlul traficului” gestionat de Serviciul tehnologii informaționale.

Actualmente supravegherea circulației rutiere se efectuează prin intermediul posturilor statice/mobile de supraveghere a circulației rutiere amplasate la 33 intersecții și pe 8 sectoare de drum ale mun. Chișinău pe traseele republicii.

Prima etapă a proiectului a fost inițiată în anii 2013 – 2014, fiind asigurată crearea infrastructurii necesare și instalarea sistemelor de supraveghere video la 41 intersecții și sectoare de drum din mun. Chişinău, în care sunt instalate 125 camere video, 145 camere foto și 29 camere PTZ care asigură supravegherea foto/video în 126 direcții.

Pentru următorii ani Serviciul tehnologii informaționale, în comun cu Inspectoratul național de patrulare al Inspectoratului General al Poliției, a identificat intersecții, sectoare de drum cu accidență ridicată, unde se recomandă amplasarea echipamentului de supraveghere a circulației rutiere. Activitățile de proiectare urmând a fi inițiate la alocarea resurselor financiare.

 

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.