Golovin i-a recomandat lui Odnostalco să nu se lase antrenat în procesul de concurență dintre companiile farmaceutice

Deputatul PDM, Boris Golovin, medic de meserie, critică atitudinea populistă a colegului său socialist Vladimir Odnostalco, în chestiunea medicamentelor biosimilare, destinate bolnavilor de diabet.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale analizează procurarea analogilor de insulină, argumentând că astfel pacienții vor avea asigurat accesul la un tratament mai calitativ, cu preparate eficiente, recomandate inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății.

Decizia a provocat o reacție populistă a deputatului socialist Vladimir Odnostalco, care s-a lăsat antrenat în jocurile unor anumite companii farmaceutice.

„Atunci când se descoperă un medicament inovator, compania care l-a descoperit beneficiază de protecție a proprietății intelectuale, adică brevet care îi oferă exclusivitate în producerea și vânzarea acestuia, o perioadă limitată de timp. Astfel, companiile care produc noi medicamente pot să-și recupereze investițiile și să investească în cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente. Așa a fost mult timp protejat de brevet insulina glarginum. După expirarea brevetului, medicamentele date pot fi produse și de alte companii, sub formă de medicamente generice sau biosimilare”, a scris deputatul PDM, Boris Golovin, într-o postare pe Facebook.

Acesta i-a recomandat lui Odnostalco să nu se lase antrenat în în procesul de concurență dintre companiile farmaceutice.

„NU vă lăsați antrenat de firmele de medicamente în procesul lor de concurență, pentru că riscați doar să demonstrați și mai mult incompetența! Lăsați cât mai mulți diabetici din țară să se bucure de tratament eficient cu analogi de insulină!”, a mai spus Golovin.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.