București: Institutul “Matei Balș” nu mai are paturi libere

În Institutul bucureștean de Boli Infecțioase “Matei Balș”, cel mai mare de acest fel din țară, nu se mai pot face internări. Din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul tip de coronavirus, locurile din spital s-au ocupat. Situația se schimbă constant și o parte dintre bolnavi vor fi transferați la spitalele suport, spune la Europa FM – medicul Adrian Marinescu.

“În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI.”

La Brașov, nici Spitalul Județean nu mai are locuri pentru pacienții cu COVID-19. Din acest motiv, Direcția de Sănătate Publică intenționează să transforme o sală de sport din Săcele în spital de campanie cu 100 de locuri.

La Iași, Spitalul de Boli Infecțioase mai are 10 locuri libere dintr-un total de 210. Îngrijorător este și faptul că în județ, procentul pacienților cu forme medii sau grave ale bolii este în crește.

În aceste condiții, medicul Adrian Marinescu spune că măsurile de igienă și distanțare socială sunt mai importante ca oricând.

“Știu că s-a tot repetat lucrul ăsta și s-a spus că contează mult ce face fiecare dintre noi. Acele reguli de care am tot auzit trebuie să intre în practică. Avem și varianta de a evolua bine.”

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.