Atenție la buzunare!

Poliția Capitalei a intensificat activitățile orientate spre prevenirea şi combaterea pungăşiilor, astfel în urma activităţilor demarate, au fost reținuți în flagrant delict 4 persoane cu vârstele cuprinse între 34 și 37 de ani, originari din Bender, Transnistria și Șoldănești, anterior judecați pentru fapte similare.

Conform informaţiilor constatate de către poliţişti, în primul caz, înregistrat pe data de 12 ianuarie, individul ar fi sustras portmoneul cu acte și bani din geanta victimei de 23 de ani, în timp ce se afla la stație și aștepta transportul public, cauzând victimei un prejudiciu de circa 1 700 lei. Alte două cazuri a avut loc pe data de 14 ianuarie, în sectorul Centru, când doi indivizi de 34 ani și 36 ani, a fost reținut în flagrant delict de către polițiști după ce ar fi încercat să sustragă un portmoneu cu acte și bani în sumă de 700 de lei, din geanta victimei în vârstă de 36 de ani.

În cadrul audierilor preliminare bănuiții şi-au recunoscut vinovăţia, iar bunurile materiale sustrase urmează a fi recuperate şi predate victimelor. Aceștia sunt cercetați penal pentru pungăşie şi riscă închisoare de până la 4 ani cu amendă în mărime de la 27 500 la 67 500 lei.

Poliţia Capitalei continuă monitorizarea fenomenului dat, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să-şi asigure corespunzător bunurile personale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.