Doi tineri au vrut să traverseze în mod fraudulos frontiera moldo-română

Polițiștii de frontieră au surprins pe malul râului Prut doi chișinăuieni care intenționau să traverseze în mod fraudulos frontiera moldo-română. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că tinerii sunt cu antecedente penale și că plănuiau să ajungă în Italia, pentru a se eschiva de răspundere.

În data de 16 ianuarie 2019, în jurul orei 18:50 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni a observat două persoane în timp ce verificau împrejurimile. Dându-și seama că sunt urmăriți, inșii au încercat să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite. La scurt timp, polițiștii de frontieră au reușit reținerea unuia dintre aceștia, fiind identificat ca cetățean moldovean de 26 de ani, locuitor al mun. Chișinău. Operativ, în regiune au intervenit în forță mai multe patrule ale Poliției de Frontieră. Către ora 20:00, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni au reținut pe cel de-al doilea conațional de 30 de ani, cu viză de domiciliu în mun. Chișinău.

Pe faptul celor constatate, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST au intentat dosare penale pe numele celor doi moldoveni, în baza art.27, 362 CP al RM, ceea ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Totodată, persoanele sunt reținute pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, până la luarea unei decizii în acest sens.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.