Vlad Batrîncea: PSRM nu va permite vinderea Stadionului Republican

PSRM reiterează că Stadionul Republican este parte a bunului public, iar orice înstrăinare trebuie să fie transparentă și să producă anumite dividende pentru bugetul public național, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Deputatul socialist a remarcat, în cadrul unui briefing, că în ultimii doi ani nu ani nu a avut loc nicio privatizare a bunurilor naționale, care ar prejudicia statul. Prin intermediul Parlamentului și Guvernului au fost oprit nu doar privatizările frauduloase, dar au fost impuse prin lege mai multe condiții ca procedura de deetatizare să devină transparentă.

”Aduceți-vă aminte în ce condiții în regim secret s-a aprobat hotărârea cu cedarea Stadionului Republican, fără sumă clară, fără consultări publice și cu încălcarea totală a principiului transparenței. De aceea, noi socialiștii, am anulat în Parlament legea prin care Stadionul Republican a fost înstrăinat. Orice bun public trebuie înstrăinat doar după consultări publice, expertiză anticorupție, preț clar și condiții clare”, a declarat deputatul.

Amintim, Parlamentul a abrogat, la inițiativa PSRM, decizia prin care terenul Stadionului Republican, cu o suprafață de 5 ha, a fost transmis Ambasadei SUA la Chișinău și a întors terenul în proprietatea statului. Ulterior, în baza sesizării depuse de deputații Platformei DA, Dinu Plângău și Maria Ciobanu, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care Stadionul Republican a revenit în proprietatea statului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.