Țîrdea, după ce Sandu a blocat proiectul de aprovizionare cu apă a mai multe localități: Atitudinea șefului statului este una cinică și lipsită de bun simț

“În două luni nu se mai drege busuiocul”. Astfel președintele Maia Sandu a explicat faptul că a blocat proiectul de aprovizionare cu apă a sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, spune că atitudinea șefului statului este una cinică și lipsită de bun simț.

“Oameni buni, încercați la țară, două luni, fără apă să existați. Sau doamna Sandu, haideți pe două luni să vă deconectăm apa la Președinție și să vă dăm apă care se dă în Soroca să vedem cum veți reacționa. Este un cinism și atitudine lipsită de omenie elementară”, a declarat Țîrdea, în cadrul unui briefing de presă.

Precizăm că anul trecut, Guvernul, cu suportul experților Băncii Mondiale, a realizat un proiect de aprovizionare cu apă a mai multor localități din raioanele Cahul și Rîșcani, dar și pentru construcția stației de epurare de la Soroca. Costul proiectului este de 52,8 milioane de dolari, iar o parte din bani deja au fost accesați. Realizarea acestui proiect nu este posibilă însă, pentru că Maia Sandu a refuzat să promulge Legea care prevede împuternicirea Guvernului interimar de a semna acorduri financiare internaționale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.