Candidat PAS la parlamentare, acuzat de defrișări ilicite de copaci (VIDEO)

Scandal în satul Tiganca, raionul Cantemir, cu implicarea unui candidat pentru funcția de deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate. E vorba de Petru Gandrabur, primar al satului Țiganca. Acesta a dispus defrișarea mai multor copaci din sat, fără a avea vreo autorizație legală, transmite sinteza.org.

Un grup de locuitori ai satului Țiganca, Cantemir, s-au adresat redacției noastre cu rugămintea de a face public scandalul din satul lor. Ei ne-au oferit detalii, dar și imagini video cu cele întâmplate. Potrivit acestora, la 20 aprilie 2021, la indicația primarului localității Petru Gandrabur în sat au fost făcute tăieri ilicite ale copacilor, fără autorizațiile necesare din partea Inspectoratului Ecologic din raion.

Pe lângă faptul că defrișările au fost ilegale, ca urmare a lucrărilor, au fost rupte mai multe cabluri de energie electrică, telefonie fixă și internet. La mai mulți oameni din sat le-au fost rupte gardurile din cauza crengilor mari căzute. Locuitorii satului Țiganca au sesizat Inspectoratul Ecologic din Cantemir referitor la aceste acțiuni ilegale, însă până acum n-a urmat nicio reacție. Motivul este simplu: inspectorul ecologic de la Cantermir, Iuliana Șișianu, care urma să constate ilegalitățile, este consilier local în satul Țiganca, aleasă pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate, din care face parte și primarul localității, Petru Gandrabur. Altfel spus, a închis ochii la acțiunile ilegale ale colegului său de partid, care acum se dorește ales deputat în Parlament pentru a căpăta imunitate și să scape de pedeapsa penală.

Cetățenii din Țiganca, care s-au adresat portalului nostru, speră că prin intermediul presei se va sesiza procuratura, dar și Inspectoratul Ecologic de Stat de la Chișinău, să examineze abuzurile și ilegalitățile lui Petru Gandrabur, dar și inacțiunile celor din Cantemir, care-i acoperă fărădelegile.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.