Video dronă // Protest cu peste 100 de participanți: Fiecare protestatar cu solicitarea lui

Aproximativ 130 de persoane participă la un protest în centrul Capitalei, în PMAN. Acțiunea, inițiată de câțiva combatanți, a primit și sprijinul unor politicieni de opoziție, dar care așa și nu s-au prezentat la protest. Aceștea au preferat să se limiteze la îndemnuri pe rețelele sociale. 

Protestatarii formulează diferite solicitări către autorități, cereri care diferă de la un protestatar la altul. Unii au cerut de la Primăria Chișinău să le aducă WC-uri ecologice în PMAN. Poliția i-a îndemnat să păstreze distanța socială, de cel puțin un metru, în condițiile în care norma legală interzice acum întruniri publice mai mult de 50 de persoane, dar și aflarea la o distanță mai mare unul de altul pentru a evita infectarea cu coronavirus. Foarte mulți participanți nu aveau nici mască de protecție.

Vineri, un șir de canale de Telegram, care se spune că ar aparține unuia dintre liderii Congresului Civic, Marc Tcaciuc, au scris că pentru acest protest, proprietarul companiei Sheriff de la Tiraspol, Victor Gușan, dar și oligarhul fugar, Ilan Șor, ar fi dat un milion de dolari.

Alte surse au scris că, cu toate că li se oferă bani pentru a participa la protest, oamenii refuză, inclusiv de teamă că vor fi infectați cu COVID-19. Informațiile nu au fost confirmate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.