Varianta Omicron a fost depistată și în R. Moldova

Varianta Omicron a fost depistată și în Republica Moldova. Din 149 de probe secvențiate de specialiști, în 16 probe a fost depistată noua variantă a coronavirusului. Printre pacienții depistați cu noua variantă sunt un bebeluș de două luni și o femeie însărcinată.

ANSP a realizat primele secvențieri din acest an. Probele selectate au fost pentru perioada 01-08 ianuarie 2022 și în total au fost selectate 149 de probe pozitive, iar la a doua testare a acestor probe au fost identificate 38 de probe cu încărcătură virală, bune pentru a fi preselectate pentru secvențiere.

„ANSP deține un set de teste care în conformitate cu coeficientul termic poate presupune care variantă de virus este în această probă cu o probabilitate de 80%, 90%. Din 28 de probe care au fost amplificate, în 16 au fost secvențiate și depistate varianta Omicron”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi.

Cu varianta Omicron au fost depistați 11 bărbați și 5 femei care sunt din Chișinău, Durlești, iar un caz din Transnistria și altul în Strășeni. 8 peroane se află în prezent la domiciliu, iar 8 sunt spitalizate dintre care 2 persoane cu forme grave.

Potrivit autorităților din sănătate măsurile de securitate rămân a fi aceleași ca și în cazul variantei Delta.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.