Vadim Fotescu, despre incidentul de la Curtea Constituțională: Poliția îi protejează pe provocatori

Deputatul Vadim Fotescu din fracțiunea „ȘOR” consideră că incidente precum cel care a avut loc joi în fața Curții Constituționale au ca scop divizarea societății. Comportamentul provocatorului Sinigur este în mod deschis dezgustător și trebuie să răspundă pentru asta.

Inacțiunea polițiștilor și agresiunea provocatorilor la mitingul de susținere a poporului găgăuz este un semnal alarmant, a declarat Fotescu.

“La miting a fost trimis Vasile Sinigur – principalul executant al provocărilor murdare pe care partidului nostru de “putere” îi place atât de mult să le organizeze. El a profanat deja monumentul Eroilor-eliberatori ai Moldovei. A zugrăvit o statuie din Comrat cu sloganuri unioniste. A spart geamurile din clădirea guvernului. Și ce a făcut? El rămâne în libertate! Mai mult, i s-a permis să aducă și să afișeze un afiș cu cuvinte jignitoare la adresa poporului găgăuz. Polițiștii au privit cu calm cum acești ei au început o încăierare și au huiduit acțiunea. Iar după aceea, s-au erijat în apărători ai provocatorilor!” – a declarat deputatul.

Vadim Fotescu consideră că astfel de incidente au un impact negativ asupra opiniei publice și divizează și mai mult oamenii. Autoritățile, care supraveghează astfel de provocări și permit insultarea Găgăuziei, comit de fapt o crimă împotriva cetățenilor săi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.