Reghina Apostolova, despre provocările de la Curtea Constituțională: Sinigur acționează cu acordul tacit al autorităților

Deputata Reghina Apostolova face o apreciere puternic negativă a incidentului de la Curtea Constituțională. Un grup de persoane agresive a încercat să perturbe o acțiune pașnică în favoarea autonomiei găgăuze. Aproape că s-a ajuns la o luptă corp la corp. Poliția nu a acționat și nu a reacționat la insultele aduse găgăuzilor.

Din nou, Vasile Sinigur, care a insultat în repetate rânduri memoria participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei, a inscripționat o statuie din Comrat cu sloganuri unioniste și chiar a atacat clădirea guvernului, s-a comportat abuziv și inadecvat. Joi, el i-a înjurat în mod deschis pe găgăuzi și a încercat să se ia la bătaie cu unul dintre protestatari.

“Nu există nicio îndoială că Sinigur acționează cu acordul tacit al autorităților, deoarece nu a fost pedepsit pentru niciun sacrilegiu pe care l-a comis. Este înspăimântător că și umilirea a sute de mii de cetățeni moldoveni va rămâne fără mustrare. Elita conducătoare și-a aruncat toate energiile în lupta împotriva autonomiei. Reducându-i intenționat drepturile și competențele legale. Iar acum a ajuns să își insulte locuitorii”, a declarat Reghina Apostolova.

Deputatul cere ca provocatorii să fie pedepsiți și reamintește autorităților că divizarea poporului, insultarea acestuia pe motive naționaliste și agresiunea deschisă față de cetățenii săi nu vor duce la nimic bun. Poporul găgăuz se simte defavorizat și este presat în mod deschis de Chișinău. Acum s-a ajuns la insulte și grosolănii. Scindarea internă este periculoasă pentru Moldova, totul se poate transforma într-o catastrofă, consideră Reghina Apostolova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.