Un pește gigant a fost găsit pe o plajă din Australia

Un exemplar rar de peşte-lună a fost găsit eşuat la gura de vărsare a râului Murray din Australia de Sud, transmite stiridinmoldova.md.

O fotografie cu peştele, care a fost observat de doi pescari aflaţi pe plajă în timpul weekendului, a fost publicată pe Facebook de Linette Grzelak.

„Partenerul meu era plecat împreună cu colegii de muncă şi iniţial a crezut că era o bucată dintr-o ambarcaţiune”, a declarat ea pentru Guardian Australia.

Peştele-lună (Mola mola), o specie oceanică, reprezintă o apariţie rară în această zonă, a declarat Ralph Foster, directorul colecţiei de peşti de la Muzeul din Australia de Sud.

„Cred că multă lume a crezut că este un fals”, a declarat partenerul lui Linette Grzelak.

Peştele-lună se hrăneşte în general cu meduze şi trăieşte în oceanele din toată lumea.

Numele său provine de la obiceiul de a urca la suprafaţa apei pentru a se încălzi după care revine în străfunduri, la câteva sute de metri adâncime.

Foster a declarat că nu se cunosc multe lucruri despre acest peşte, iar o nouă varietate a acestei specii fiind descoperită cu doar doi ani în urmă. Specialistul a adăugat că un astfel de exemplar poate provoca pagube însemnate în cazul unei eventuale coliziuni cu un iaht.

La începutul lunii, un exemplar dintr-o varietate a acestei specii (Mola tecta) a fost descoperit eşuat pe o plajă din California, evenimentul fiind o premieră în emisfera nordică în ultimii 130 de ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.