Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite vrea să aducă un iceberg din Antarctica în Golful Persic

Un om de afaceri din Emiratele Arabe Unite vrea să aducă un iceberg din Antarctica în Golful Persic. El crede că bucata mare de gheață care va pluti pe coasta Emiratelor ar putea furniza apă potabilă pentru locuitori, transmite stiridinmoldova.md.

Antreprenorul și inventatorul Abdulla Alshehi plănuiește încă din urmă cu șase ani să transporte un iceberg din Antarctica. Drumul bucății de gheață, care ar măsura 2 kilometri lungime și 500 de metri lățime, ar dura în jur de 10 luni, potrivit Euronews.

Icebergul va fi adus în Golful Arabiei cu ajutorul unei centuri de metal care va preveni ruperea lui în timpul transferului. Cu toate astea, este de așteptat ca el să-și piardă 30% din masă până să ajungă în apele calde ale Golfului Persic.

Costul transportului va fi de 100-150 de milioane de dolari.

Scopul proiectului este să ofere apă potabilă pentru aproximativ un milion de oameni din Emiratele Arabe Unite, timp de 5 ani.

Abdulla Alshehi spune că aducerea icebergului este cea mai ieftină modalitate prin care ar putea combate lipsa apei potabile din țară. Alternativa ar fi desalinizare apei, proces ce este mai costistitor.

De asemenea, prin evitarea desalinizării, mediul înconjurător este protejat, astfel că mii de pești nu vor mai muri.

În legătură cu cei care spun că nu e cea mai bună idee să aduci un iceberg din Antarctica, în mijlocul procesului de încălzire globală, Abdulla Alshehi spune că s-a făcut o evaluare, iar impactul asupra mediului și al ecosistemului este minim.

„Remorcarea” bucății de gheață în Golful Persic ar putea aduce mai multă gheață în deșertul vecin, ceea ce ar reprezenta un beneficiu pentru agricultură.

Pentru a preveni topirea rapidă a icebergului în apele de 26 de grade Celsius ale Golfului Arabiei, antreprenorul intenționează să colecteze apa cât mai rapid.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.