Instagram: a dezvăluit noi instrumente de luptă împotriva hărţuirii online

Instagram a anunţat luni introducerea de noi instrumente de luptă împotriva hărţuirii online, în încercarea de a asigura un ”mediu sigur” pentru utilizatorii săi, transmite stiridinmoldova.md.

Printre aceste noi dispozitive se numără un avertisment, generat de un software de inteligenţă artificială, care va fi trimis persoanelor care intenţionează să publice remarci injurioase pe reţeaua de socializare.

„Această intervenţie le oferă oamenilor posibilitatea de a se gândi şi de a-şi anula remarca şi va permite destinatarului să nu primească comentariul nociv”, a indicat Adam Mosseri, şeful Instagram.

Un alt instrument care va fi pus la dispoziţie în curând, numit „restricţie”, vizează reducerea unui posibil flux de comentarii negative în contul unui utilizator hărţuit.

Această caracteristică este destinată unui utilizator care evită să blocheze, să dea unfollow sau să raporteze agresorul de teama de a nu agrava situaţia.

Utilizatorul va putea restricţiona influenţa unei persoane care intenţionează să-i facă rău, aprobând sau nu comentariile acesteia şi făcându-le apoi vizibile sau nu pentru alţii.

„Persoanele restricţionate nu vor putea vedea dacă sunteţi activ pe Instagram sau dacă i-aţi citit mesajele directe”, a precizat Mosseri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.