Un ofițer SIS, bănuit de divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat

Serviciul de Informații și Securitatea și Procuratura au realizat în această dimineață măsuri procesual penale în privința unui ofițer de informații, cu funcție de conducere. Acesta este bănuit de divulgare către persoane terțe a informațiilor ce constituie secret de stat.

Astfel, ofițerii SIS și procurorii au făcut percheziții în biroul de serviciu și la domiciliul ofițerului, fiind ridicate dispozitive de stocare a informației și înscrisuri. Acesta și-a recunoscut integral vina și cooperează cu ancheta.

Angajatul SIS este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 344 alin.(1) din Codul Penal- divulgarea informațiilor ce constituie secret de stat de către o persoană căreia aceste informații i-au fost încredințate sau i-au devenit cunoscute în legătură cu serviciul sau munca sa.

Tot astăzi, persoana a fost suspendată din funcție pe motivul săvârșirii unor presupuse fapte penale și în vederea protejării imaginii instituției și a prestigiului profesiei.

În urma acestui incident, SIS a inițiat o serie de măsuri urgente de eradicare a acțiunilor ce afectează integritatea profesională și personală a angajaților, care prevede respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații și securitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.