Un nou centru de Tineret a fost deschis în orașul Cricova

Primul Centrul de Tineret a fost deschis în cadrul rețelei municipale a Centrelor de Tineret Chișinău și a fost inaugurat în orașul Cricova, într-un nou sediu reparat.

Potrivit primarului general Ion Ceban, tot mai mulți tineri doresc să devină voluntari, să se implice în activitatea culturală și socială a comunității.

„Tinerii trebuie să fie perseverenți, iar de datoria noastră este să găsim surse financiare, să îi susținem și promovăm.

În cadrul programului, Centrul de Tineret din Cricova, urmează să beneficieze de susținere din partea Centrului Municipal de Tineret Chișinău, banii i-am alocat din bugetul municipal.

Este vorba despre:

  • programe în valoare de până la 70 mii lei, pentru anul 2022
  • dezvoltarea în cadrul centrului a doua servicii pentru tineri (voluntariat și dezvoltare personală)
  • suport metodologic

Ne-am propus să deschidem astfel de Centre pentru Tineri și în alte suburbii ale capitalei.

Recent, a fost aprobat într-o nouă redacţie Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Municipal de Tineret Chişinău, a efectivului limită de personal şi a organigramei”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că va deschide Centre de Tineret și în toate sectoarele capitalei.

„De 3 ani activează Centrul Municipal de Tineret, care acum, va rămâne a sectorului Ciocana. Recent, am inaugurat unul la Buiucani. Urmează Botanica și Centru, iar săptămâna viitoare vom deschide un Centru de Tineret în sectorul Rîșcani.

Este important ca tinerii să se regăsească în activităţi frumoase, interesante şi utile, prin care să-şi dezvolte calităţile şi să îşi facă noi prieteni”, a conchis primarul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.