Armata Moldovei va participa în operația Forța Interimară a ONU în Liban

Condițiile și principiile de participare a contingentului Armatei Naționale în operația Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) au fost stabilite astăzi, prin Acordul Tehnic de cooperare în cadrul operației.

Acordul bilateral prevede inclusiv responsabilitățile părților, precum și suportul logistic și medical, asigurarea cu sisteme de comunicații și informație, transportarea contingentului în/din misiune și altele.

Documentul a fost semnat de colonelul Anatolie Zavtur din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naționale și atașatul apărării al Republicii Italiene, colonelul Ivano Antonio Romano, se precizează într-un comunicat de presă Ministerului Apărării.

Conform Ministerului, reprezentanții Armatei Naționale în această misiune vor fi cazați și asigurați cu alimentație, asistența medicală, mijloace de transport și comunicații.

Totodată, Ministerul Apărării va acoperi cheltuielile legate de achitarea indemnizației, instruirea militarilor, asigurarea cu echipament militar, o parte dintre acestea fiind ulterior rambursate printr-un mecanism stabilit de Organizația Națiunilor Unite. Documentul va intra în vigoare la data aplicării ultimei semnături.

Armata Națională urmează să participe în UNIFIL începând cu luna viitoare.

O decizie, în acest sens, a fost aprobată, în noiembrie anul trecut, de Parlamentul Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.