Top cinci deputați cu cele mai multe proiecte propuse în 2018

Cinci dintre deputații din Moldova au cele mai multe proiecte propuse în Parlament.

Locul 5

Vasile Bolea, PSRM, a semnat 26 proiecte. 20 se examinează, 3 au fost respinse și un proiect l-a retras. Conform Rise Moldova, Bolea ar fi beneficiat de jumătate de milion de lei din Federația Rusă printr-un offshore din Bahamas. O parte din banii aceștia au ajuns în punguța PSRM.

Locul 4

Andrian Candu, PDM, a semnat 31 de proiecte, dintre care 14 au fost adoptate, 9 sunt la etapa de adoptare și 8 sunt examinate. Președintele Parlamentului este finul de cununie al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Locul 3

Igor Vremea, PDM, semnatar al 32 de proiecte. 8 adoptate, 20 se adoptă, 3 se examinează și 1 proiect a fost retras. Deputatul a fost președintele Comisei parlamentare de anchetă ce a investigat ”circumstanțele de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației ”Open Dialog”.

Locul 2

Raisa Apolschii, PDM, semnatară a 41 de proiecte. 5 au fost adoptate, 31 se adoptă și 5 se examinează. În decembrie anul acesta, Parlamentul a numit-o pe deputată în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Mai mult, Apolschii este nașa de cununie a lui Vlad Plahotniuc.

Locul 1

Sergiu Sîrbu, PDM, a propus Parlamentului 55 de proiecte. 15 au fost adoptate, 29 sunt la etapa de adoptare și 11 sunt la etapa de examinare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.