Sesiune plenară a Reţelei de Integritate desfășurată în Mexic de vicedirectorul CNA

Directorul-adjunct al CNA, reprezintă Republica Moldova la cea de-a doua sesiune plenară a Reţelei de Integritate, care se desfăşoară, în aceste zile, în Mexic, sub genericul „Etică, integritate şi transparenţă în sectorul public”. Astăzi, vicedirectorul CNA urmează să prezinte un raport despre practica ţării noastre în domeniul promovării integrităţii în serviciul public şi instrumentele de prevenire aplicate de CNA.

Un alt scop al evenimentului este şi alegerea unei noi conduceri a Reţelei de Integritate pe un termen de 2 ani. În prezent, preşedinţia RI este deţinută de Mexic, iar vicepreşedinte este Republica Franceză. Participanţii la sesiune urmează să voteze ţările care vor prelua conducerea Reţelei de Integritate.

Printre obiectivele RI se numără posibilitatea deîntrunire și schimb de experiențe între ţările-membre, promovarea creării șiimplementării sesiunilor de formare dintre membri, elaborareastudiilor/chestionarelor, notelor de presă pe subiecte de interes comun,consolidarea relațiilor de cooperare cu alte rețele internaționale carepromovează integritatea și lupta împotriva corupției.

În prezent, Reţeaua de Integritate include 14 țări membre, printre care:

Franţa, Croația, Grecia, România, Moldova, Ucraina, Letonia, Georgia, Coreea, Armenia,  Mexic, Peru, Côte d’Ivoire şi Senegal. Autoritățile membre ale Reţelei de Integritate pot sugera activități, organizate sub egida RI, pot beneficia de asistență din partea altor membri ai Reţelei, în baza procedurilor individuale şi pot utiliza Rețeaua pentru a promova instrumente și progrese realizate la nivel național.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.