Serialul care are rating mai mare decât „Game of Thrones” și „Breaking Bad”

Difuzarea lui a început de curând, însă a obținut deja un rating mai mare pe IMDb decât „Breaking Bad” și „Game of Thrones” − considerate două dintre cele mai bune seriale ale tuturor timpurilor, transmite stiridinmoldova.md.

Cu o medie de 9,6/10 si aproape 26.000 de fani, „Chernobyl” e peste „Breaking Bad”, care are medie de 9.5/10 si 1.194.332 fani și Game of Thrones, care se laudă cu medie de 9.4/10 și 1.512.733 fani.

„Chernobyl” e o dramă în cinci părți cu o distribuție de senzație formatț din Emily Watson, Jessie Buckley, Stellan Skarsgard și Jared Harris. Așa cum îi sugerează și numele, redă povestea celui mai mare dezastru din istoria energiei nucleare.

În primele ore ale zilei de 26 aprilie 1986, un test de siguranță al unui reactor de la centrala din Cernobil s-a încheiat catastrofic.

Erorile au fost facute de tura de noapte prost instruită și de Anatolie Dyatlov, inginerul sef-adjunct, care a luat decizii nesăbuite și a declanșat o explozie ce a eliberat de 400 de ori mai multă radioactivitate decât bomba lansatî cu 41 de ani în urma, în Hiroshima.

Oficialii sovietici au declarat oficial că au existat doar 31 de victime, însă se crede că cifra reală s-ar fi ridicat la sute de mii de decese.

Zona în care s-a petrecut dezastrul este azi invadată de flora și faună sălbatice, iar experții spun că abia peste 20.000 de ani va putea fi din nou locuița în condiții de siguranță.

„Chernobyl” este difuzat săptămânal și în Romania, iar publicul autohton e impresionat de producție și felul în care redă evenimentele istorice din 1986.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.