Sergiu Sagaidac explică de ce a fost nevoit să plece din Moldova, și despre eforturile grupării Platon de a destabiliza situația din Republica Moldova

Destructurarea grupării criminale, condusă de raiderul Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de pușcărie, este o operațiune derulată cu succes de Procuratura Anticorupție, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informație și Securitate, în cooperare intensă cu structuri de securitate din afara țării.

Despre această colaborare vorbește fostul şef al Secţiei Prevenirea Spălării Banilor de la Banca Socială, Sergiu Sagaidac, într-o postare pe Facebook. În aceeași postare, Sagaidac se referă și legăturile sale cu fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman.

„În calitate de fost diplomat și funcționar public, persoană care activa în domeniul combaterii crimelor financare aveam o relație specială cu CNA și SIS prin prisma activității de serviciu, și eram familiarizat cu activitatea grupului care investiga atacul asupra sistemului bancar din Moldova. După care lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru mulți. Atunci nu a existat altă soluție decât a pleca din Moldova și de apela la ajutorul unor contacte din străinătate, care ne-au oferit suport, dar trebuia să ieșim public cu unele declarații care au dus la arestarea lui Platon și altor persoane asociate grupării Platon implicate în laundramat și spălarea banilor furați de către o grupare din cadrul FSB-ului”, scrie Sergiu Sagaidac.

Sagaidac reamintește și despre eforturile grupării Platon de a destabiliza situația din Republica Moldova.

„Pentru un mai mare succes al operațiunii, era necesar să oferim interviul unor jurnaliști apropiați acestei grupări și să motivăm Procuratura să întreprindă acțiuni de destructurare a grupării Platon apropiată FSB-ului. Ulterior gruparea Platon împreună cu unii din clasa politică moldovenească au încercat să organizeze o revoluție, dar care a eșuat. În spatele acelei tentative se aflau persoane apropiate intereselor ruse în Republica Moldova”, notează Sagaidac.

În cele din urmă, acțiunile concertate ale Procuraturii Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informație și Securitate au dat roadele scontate.

„Operațiunea a fost încheiată cu succes, și doresc să mulțumesc Procuraturii Anticorupție, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informație și Securitate pentru măsurile operative înreprinse, care au dus la destructurarea grupării Platon apropiată FSB-ului și la asigurarea securității statului”, conchide Sagaidac.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.