Raport: Bulgaria, Polonia şi Croaţia, în topul primelor trei ţări cele mai poluate din UE

Poluarea aerului reprezintă, în prezent, cel mai mare risc pentru sănătate la nivel mondial, iar aceasta se estimează că va contribui la 7 milioane de decese premature în fiecare an, relevă „World Air Quality Report 2018 – Region & City PM2.5 Ranking”, publicat în acest an de platforma IQAir, transmite stiridinmoldova.md.

De altfel, în rezumatul raportului se mai arată că aerul poluat reprezintă cea de-a patra cauză care duce la înregistrarea deceselor precoce şi, mai mult, împovărează economia globală cu un cost anual de 225 miliarde de dolari.

În acest context, una dintre ierarhiile prezentate în document în care se face referire la cele mai poluate ţări din lume, grupul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) este deschis de Bulgaria (locul 24 – indice de poluare 25,82), urmată de Polonia (locul 29; indice 22,39), Croaţia (locul 30; indice 22,18), Cehia (locul 35; indice 20,18) şi România (locul 37; indice 18,65).

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poluarea atmosferică reprezintă cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea umană în Uniunea Europeană (UE), iar anual acest tip de poluare cauzează moartea prematură a circa 400.000 de persoane.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit un prag zilnic al calităţii aerului la 25 micrograme de PM2,5 în metrul cub de aer.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.