Primarul Capitalei cere demisia Veronicăi Dragalin și a lui Sergiu Litvinenco, după scurgerile informaționale apărute săptămâna trecută în spațiul public

Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere demisia Veronicăi Dragalin și a lui Sergiu Litvinenco, după scurgerile informaționale apărute săptămâna trecută în spațiul public. Edilul a declarat că mesajele de pe chat-urile făcute public se demonstrează faptul că șefa Procuraturii Anticorupție a fost numită în funcție cu abateri grave și în baza unui concurs netransparent.

”Despre modul cum respectă guvernarea transparența, am văzut prin chat-urile și mesajele ministrului Justiției, care trebuia să-și dea demisia alături de doamna procuroare de la Anticorupție, chiar dacă dumneaei pretinde că nu totul ar putea să fie real în acele înscrieri și mesaje. Cel mai corect ar fi fost ca șefa de la Anticorupție să-și dea demisia și dacă da, așa cum pretinde că este onestă și corectă, să participe din nou la un concurs, care chiar să fie deschis”, a declarat Ion Ceban la ședința Primăriei Chișinău.

Primarul Ion Ceban susține că aceste scurgeri demonstrează încă o dată că schemele de corupție continuă să fie puse în practică și de actuala guvernare.

”Au preluat abuziv, ca în unele state din Africa, SIS, Procuratura Generală, CNA, Teleradio-Moldova, vedem că fiica finanțatorului PAS, cu accent extraordinar de peste ocean, a fost numită în funcție printr-o gravă încălcare a legislației, prin trafic de influență și avbuz în serviciu. Asta înseamnă că orice dosare pe care le intentează ei astăzi nu pot fi decât comenzi politice care vin din partea PAS. Nici până azi nu am reușit să aflăm nimic despre dosarele de corupție de rezonanță, schemele funcționează ca pe timpuri, scheme s-au adăugat la gaz, la energie electrică și pe multe alte domeniu, lucru care vizează toată populația, în special pe locuitorii Capitalei, adică municipalitatea. Această povară este pusă pe seama cetățenilor și instituțiilor”, a mai adăugat primarul.

Amintim că săptămâna trecută, în spațiul public au apărut mai multe scurgeri de informații de pe chat-urile Telegram ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, unde sunt abordate mai multe subiecte care scot în vileag abateri ale mai multor exponenți ai guvernării. Inițial, demnitarul a negat categoric mesajele apărute, după care a precizat că o parte sunt reale, iar altele sunt interpretate. De asemenea, prin mesajele publicate se vorbește și despre fabricarea procedurii de alegere a Veronicăi Dragalin în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.