Ceban susține că în pofida piedicilor puse de autoritățile centrale, va continua să implemnteze reformele privind fluidizarea traficului

Circulația rutieră pe străzile Capitalei, în special în zona centrală, ar fi mult mai fluidizată, dacă nu ar exista un sabotaj din partea autorităților centrale, în special din partea Ministerului de Interne. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

”Primăria Chișinău este responsabilă de infrastructura rutieră, drumuri, benzi, marcaj rutier, de parcări, de semafoare și există Poliția Rutieră care trebuie să gestioneze traficul. Treaba noastră noi ne-o facem. Peste noapte au dispărut agenții de circulație pe străzi. Eu intuiesc că au primit indicații. Noi avem o relație foarte bună cu polițiștii de rând, mai proastă cu Ministerul de Interne, iar problema e în MAI. Acolo unde polițiștii coordonează eficient nodurile rutiere lucrurile merg bine. Evident, sunt probleme, orașul este mare, fluxul de mașini este mare. Pe alocuri însă se fac intenționat blocaje ca să semene nervozitate și supărări în rândul oamenilor”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a precizat că, în pofida piedicilor puse de autoritățile centrale, va continua să implemnteze reformele privind fluidizarea traficului prevăzute în Strategia de Smart City, document elaborat de Primăria Chișinău.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.