Сomerțul ambulant în perioada estivală, neautorizat, va fi in continuarie interzic. Declarația Primăriei Chișinău

Primarul general, Ion Ceban rămâne ferm pe poziție, chiar și după mai multe discuții pe care le-a avut cu agenții economici care urmează să vândă apă și înghețată în parcurile din capitală, în perioada estivală. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că vrea să fie regulă în ceea ce privește comerțul ambulant, iar regulile stabilite în acest domeniu, să fie respectate de toată lumea.


„ Noi am evacuat din parcuri gheretele care au apărut peste noapte. Poziția noastră rămâne aceeași. Noi nu dorim 10 gherete fără autorizație, amplasate haotic într-un parc. Orașul trebuie să arate estetic și să fie îngrijit. Noi vrem ca și agenții economici să activeze și locuitorii să poată procura înghețată, apă, cafea în zonele de recreere, dar conform legislației”, a punctat Ion Ceban.


Astfel, urmează să fie revizuite amplasamentele stabilite pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, a înghețatei și a produselor de patiserie fără cremă, în zonele de odihnă a cetățenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale din capitală.


La fel, se vor propune spre aprobare scheme revizuite, cu reducerea numărului de unități de comerț ambulant. Ieri în aceast sens, primarul general, Ion Ceban, a semnat o dispoziție.


Totodată, în termen de 2 săptămâni, va fi prezentat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău și Planul de implementare al conceptului”.


Mai mult, în termen de o lună, urmează a fi definitivat Regulamentul privind desfășurarea licitațiilor pentru obținerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău.


Amintim că Ion Ceban a revocat recent dispoziția care prevedea regulile de amplasare și comercializare a băuturilor răcoritoare, înghețatei și a produselor de patiserie în parcurile din capitală în perioada estivală, pe motiv că unele gherete au apărut în zonele verzi ale orașului – ilegal, peste noapte.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.