400 medici din Republica Moldova vor primi distincții de stat din parte președintelui

Aproape 400 de angajați din sistemul medical din Republica Moldova vor primi distincții de stat din partea președintelui țării, Igor Dodon. Distincțiile vor fi conferite de Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului, care se sărbătorește anual în a treia duminică a lunii iunie. Este o premieră pentru țara noastră, când un număr atât de mare de medici și asistenți medicali vor fi decorați cu înalte distincții de stat.

”Duminică voi semna un decret pentru a conferi 350-400 de distincții de stat. Cred că e în premieră, când președintele țării semnează un decret unde sunt atâtea persoane nominalizate pentru distincțiile de stat. Medicii merită. Vor fi din fiecare raion câte 4-5-6 medici. Vreau să vă mulțumesc, stimați lucrători din sectorul medical pentru ceea ce faceți pentru cetățenii Republicii Moldova. Știu că vă este dificil”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Igor Dodon a decretat anul 2020 drept An al Lucrătorului Medical. La inițiativa șefului statului, salariile tuturor angajaților din sistem urmează a fi dublate. De asemenea, spitalele din țară urmează a fi echipate cu utilaje medicale performante, iar în fiecare sat va fi deschis câte un centru medical. O asemenea reformă în sistemul medical din țară nu a fost făcută în ultimii peste 20 de ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.