Președintele Uniunii Veteranilor: Președintele țării ne-a făcut un ”cadou” batjocoritor în ajun de 9 Mai. Veteranii sunt profund indignați

În data de 9 Mai, de Ziua Victoriei asupra fascismului, la Chișinău, va fi organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul nemuritor”. Evenimentul a fost anunțat de Comitetului Național Coordonator ”Victoria”. Acțiunea își va lua startul în Piața Marii Adunări Naționale și va continua până la Complexul Memorial ”Eternitate”.
”9 Mai este o zi importantă pentru întreaga omenire. 9 Mai este Victoria asupra fascismului. 650 de mii de cetățeni ai acestei țări au fost omorâți în acest război, 400 de mii au fost încadrați în Armata Sovietică, care au ajuns până la Belin. Consider că noi trebuie destoinic să-i comemorăm pe acești cetățeni care și-au dat viața pentru pace, pentru biruința asupra fascismului”, a declarat generalul Victor Gaiciuc, fost ministru al Apărării.
Președintele uniunii veteranilor de război și ai muncii, Iuri Eriomin, a criticat ultimele decizii ale autorităților legate de interzicerea mai multor însemne, printre care și Panglica ”Sf. Gheorghe”. Eriomin a declarat că acum ca niciodată veteranii trebuie să iasă consolidat la acest Marș și să cinstească memoria celor care au salvat lumea de fascism.
”9 Mai este o zi sfântă pentru toată populația țării noastre. Veteranii de război și cei ai muncii susțin și vor participa, conform posibilităților, la Marșul Victoriei. Conducerea țării, președintele nostru, ne-a făcut un ”cadou” batjocoritor. Veteranii sunt profund indignați. Autoritățile au o memorie scurtă. Oare poți să spui una și să faci alta, ocolind Constituția țării, să ignori neutralitatea? De aceea, veteranii trebuie să vină consolidat la Memorial pentru ca să cinstim memoria celor care au eliberat lumea de fascism. 19 băștinași din Moldova sunt Eroi ai URSS, 4 au fost decorați cu Ordinul ”Slava”. Este mândria țării noastre”, a declarat președintele Uniunii Veteranilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.