Președintele țării vrea să stopeze ”turismul politic” printr-un proiect de lege

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că, în cel mai apropiat timp, va fi prezentat proiectul de lege prin care se va interzice traseismul politic al deputaților. Dodon a explicat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că prin această inițiativă vrea să facă mai dificilă plecarea deputaților din fracțiunile partidelor politice pe listele cărora au acces în Parlament.

”Consider că, dacă nu vom pune capăt acestui așa-zis turism politic, atunci în Parlament nu vor înceta niciodată aceste jocuri. În Parlamentul actual deja 15 deputați s-au vândut și au trecut în alte partide. Acest Parlament nu mai este conform rezultatelor alegerilor din 2019. Acest Parlament trebuie dizolvat, dar nu înainte de a adopta această lege pentru a nu admite și în viitor traseismul politic”, a menționat Dodon.

Anterior, președintele a anunțat că, prin această lege vor fi impuse mai multe condiții dure pentru deputații traseiști, inclusiv aceștia vor trebui să achite cheltuielile suportate de partid în campania electorală. Joi, 11 iunie, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care se condamnă traseismul politic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.