Premierul le-a cerut responsabililor de la ministere să asigure implementarea legilor sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

În perioada ce urmează, Guvernul trebuie să asigure implementarea celor patru legi sociale pentru care și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului și care au intrat în vigoare în data de 14 iulie. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, care a solicitat responsabililor din ministere să pregătească cadrul normativ necesar pentru a pune în aplicare majorările de salarii pentru medici și alocarea suportului unic pentru pensionari.

”Aceste proiecte sunt așteptate de cetățeni și agenții economici”, a declarat Chicu.

Legile sociale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea vizează circa un milion de cetățeni: pensionari, angajați ai sistemului medical, agricultori, antreprenori, familii de polițiști și militari, urmași ai medicilor răpuși de COVID19. Astfel, salariile a peste 40 de mii de angajați din sistemul medical se vor dubla în câteva etape. Începând cu luna octombrie, beneficiarii de pensii și alocații sociale al căror cuantum nu depășește 3 000 de lei vor primi un suport unic de 700 de lei.  

Statul va subvenționa agenții economici prin  majorarea alocațiilor pentru Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural cu 100 de milioane de lei,  pentru Fondul de garantare a creditelor pentru sectorul întreprinderilor mici și mijlocii  – 50 de milioane de lei  și dezvoltarea infrastructurii antreprenoriale  în cadrul zonelor economice libere, la fel cu 50 de milioane de lei. Alte 20 de milioane de lei vor fi alocate pentru Programul de stat ”Prima casă” destinat angajaților din structurile de forță.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.