Politolog: Trădătorii din politica moldovenească și-au scos la vânzare singurul lor capital – onoarea

O bună parte din partidul Pro-Moldova este formată din adevărați profesioniști ai turismului politic. Este concluzia la care a ajuns analistul politic Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul Politics.md.

“Există chiar un soi de invidie ascunsă față de acești oameni. Și dacă ultimul caz este al unui luzer atunci toate plecările anterioare din Partidul Democrat par să fie exemple strălucite a modului de a răspunde cu noroc la frecventa întrebare care-i macină pe politicieni – cum să trădezi în așa fel încît să rupi lozul cel mare și să n-o sfeclești defel”, scrie Corneliu Ciurea.

În opinia analistului citat, micii trădători din politica moldovenească vor fi supuși oprobriului public.

“Suita de trădări politice din ultima vreme din parlament care poartă marca Pro-Moldova și Șor fac parte din capitolul ”trădărilor mărunte și detestabile” și  nu din glorioasă pagină a ”trădărilor mari”, schimbătoare de istorie. Sigur, istoria nu era istorie dacă n-ar fi fost țesută din sute de înșelăciuni, infidelități și lovituri în spate. La urma urmei, Zeus l-a ucis pe tatăl său Uranos, Adam și Eva au păcătuit împotriva voinței lui Dumnezeu, ispitiți de șarpe. Dar micii noștri trădători din politica moldovenească nu vor avea parte de gloria personajelor menționate. Vor fi beșteliți cu vîrf și îndesat pentru că, ajunși sus, au preferat să-și scoată la mezat singurul lor capital vandabil – onoarea”, notează Ciurea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.