Fostul democrat, Plahotniuc, încearcă să o folosească pe Maia Sandu, spune Igor Dodon

Președintele Igor Dodon susține că fostul democrat, Vladimir Plahotniuc, inculpat în dosarul fraudei bancare, încearcă să o folosească pe Maia Sandu pentru a scăpa de răspunderea penală și de extrădarea din SUA în Republica Moldova. Șeful statului nu exclude că Plahotniuc a pus la cale un joc prin care vrea să îi convingă pe americani să nu-l extrădeze în Moldova în schimbul susținerii sale pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale.

”Acum Plahotniuc luptă doar cu socialiștii și Dodon. Eu aș putea crede că el joacă astfel, pentru ca să o ajute pe Maia Sandu. Poate le-a promis americanilor că o va ajuta pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Dacă e așa, atunci cum spune Maia Sandu? Mărul otrăvit! Poftă bună, Maia Sandu. Cu măr otrăvit Plahotniuc, Candu și Șor”, a spus Dodon în timpul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Igor Dodon susține că Plahotniuc încearcă să riposteze din SUA prin cumpărarea deputaților și blocarea, cu ajutorul păpușilor sale grupul Candu-Șor și alte rezerve din PAS și PPDA, a tuturor inițiativelor președintelui. 

”Cumpără deputați, l-a scos de la naftalină pe Voronin, care a început să atace guvernarea și pe mine personal. Ceea ce spune acum Voronin coincide 1:1 cu agenda lui Plahotniuc. El este un păpușar. V-am mai spus cine sunt jucăriile lui în Parlament: grupul Candu și Șor, plus alți câțiva deputați pe care îi are în rezervă la Maia Sandu și Andrei Năstase.  În afara Parlamentului sunt Usatîi, Voronin, pe dreapta este Țâcu și alții. Scopul lor este clar să facă tot posibilul pentru a bloca inițiativele președintelui țării”, a declarat Dodon.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.