Igor Dodon: Mulți îl așteaptă pe Plahotniuc să răspundă pentru toți acești ani în care el a uzurpat puterea în stat

Președintele Igor Dodon se declară sigur că Vladimir Plahotniuc va fi extrădat de autoritățile americane Republicii Moldova în cel mai scurt timp. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că Plahotniuc va răspunde în fața justiției moldovenești pentru toate fărădelegile săvârșite.

”Procurorul a spus clar, că Plahotniuc a participat la furtul miliardului, toate actele necesare pentru a fi extrădat au fost transmise partenerilor din SUA pentru ca ei să ia decizia corespunzătoare. Eu sper că, în viitorul apropiat, de dorit în lunile imediat următoare, procedura să aibă loc. Cred că foarte mulți îl așteaptă pe Plahotniuc în Republica Moldova pentru ca să se expună asupra tuturor învinuirilor ce i se aduc și să răspundă pentru toți acești ani în care el a uzurpat puterea în stat”, a spus președintele.

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a declarat săptămâna aceasta că autoritățile americane examinează cererea venită din Republica Moldova privind extrădarea fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahontiuc, cercetat în Republica Moldova în dosarul fraudei bancare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.