Pensiile au crescut cu 10%, promisiune realizată de Plahotniuc

De la 1 ianuarie 2019, pensiile care nu ajung la valoarea de 1589 de lei, minimul de existenţă pentru pensionari pentru semestrul I al anului precedent, au crescut cu 10%. De majorări au beneficiat mai bine de 453 mii de persoane.

Majorările au fost aplicate asupra tututor tipurilor de pensii: pentru limită de vârstă, de dizabilitate, de urmaş, pentru vechime în muncă, pentru unele categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pentru funcţionari publici, pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pentru militarii în termen şi membrilor lor de familie, pentru participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobâl, pentru persoanele din rândurile structurilor de forţă.

Potrivit estimărilor prealabile pensiile pentru limita de vârstă au crescut în mediu cu 115 lei, pensiile de dizabilitate s-au majorat, în mediu, cu 101 lei şi pensiile pentru militari s-au majorat cu 123 de lei.

Cheltuielile pentru implementarea prezentei legi sunt suportate din mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat şi ale bugetului de stat în funcţie de sursa de finanţare a pensiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.