Patru partide ajung în Parlament, PDM continuă să avanseze, PAS și PPDA pierd electoratul

Patru formațiuni politice ar intra în Parlament, în baza votului pe liste, dacă duminică ar avea loc alegerile. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor (ASD). Este vorba despre PSRM, PDM, PAS și PPDA.Datele studiului confirmă tendința conturată în ultimele luni – PDM este încreștere, în timp ce PAS și PPDA, care și-au anunțat intenția de a merge înalegeri în bloc, scad.

Astfel, pentru PSRM ar vota 48,4% din alegătorii cu opțiuni clare. Numărul votanților socialiștilor a crescut cu apoape 4 puncte procentuale față de studiul prezentat de ASD pe 26 noiembrie (44,1%), dar este mai mic decât rezultatul din iulie – 49,7%.

Partidul Democrat, clasat pe poziția a doua, crește constant. Acum, pentru formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc sunt gata să voteze 17,9% din alegătorii deciși, comparativ cu 15,5% acum trei săptămâni și 13,% în iulie.

Pentru PAS ar vota 12,8%. Scorul partidului Maiei Sandu este cu peste 2 puncte procentuale mai mic decât din studiul din 26 noiembrie (14,5%), dar a crescut ușor față de cel din vară (11,1%).

Partenerul de bloc al Maiei Sandu, Andrei Năstase și PPDA sunt în cădere permanentă. Pentru acest partid sunt gata să voteze 9,4% dintre alegătorii decisi, comparativ cu 13,5% la sfârșitul lunii noiembrie și 15,9% în iulie.

Sub pragul electoral de 6 la sută sunt Partidul Șor – 4,2% și Partidul Comuniștilor, penteu care ar vota 3 la sută dintre alegătorii deciși.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 noiembrie – 10 decembrie pe un eșantion reprezentativ de 1195 de persoane. Marja de eroare este de +-3%.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.