PÂNĂ LA CAPĂT! Socialiștii au înregistrat astăzi proiectul de lege care prevede reducerea salariilor deputaților

Socialiștii au înregistrat astăzi, 10 februarie, în Parlament, proiectul de lege care prevede reducerea salariilor deputaților și revenirea acestora la valoarea de până în decembrie 2019, transmite stiridinmoldova.md

 Unul din autorii inițiativei, deputatul PSRM, Vladimir Odostalco, a declarat că prioritate trebuie să fie majorarea pensiilor, alocațiilor sociale, a salariilor altor bugetari.

”PSRM este consecvent. Am promis că vom cere reducerea salariilor deputaților, asta facem. Astăzi am înregistrat proiectul de lege care prevede revenirea la salariile de până în luna decembrie, 2019”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Autorii proiectului propun ca valoarea de referință pentru calcularea salariilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, cum prevede Legea Bugetului de Stat pentru anul în curs.

Deputații PSRM susțin că operarea modificărilor în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 este una oportună, iar mijloacele financiare pot fi redirecționate către alte fonduri. Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.