VIDEO // Ce spune arhitecta șefă despre Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a Chișinăului.

”Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului Chișinău este formată din opt capitole pe diverse domenii de activitate, care sunt interconectate și care prevăd proiecte de modernizare a capitalei și a suburbiilor, dar și obiectivele cheie ale autorităților municipale pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea turismului.” Declarația a fost făcută de arhitecta șefă a municipiului, Svetlana Dogotaru, în cadrul unui interviu video, care a fost postat pe pagina de Facebook a Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Un interviu similar a fost oferit și de către viceprimarul Ilie Ceban, care a vorbit despre dezvoltarea infrastructurii de transport în municipiul Chișinău. Potrivit funcționarului, construcția centurii capitalei și divizarea transportului public în urban și suburban se numără printre scopurile autorităților municipale pentru a soluționa problema ambuteiajelor în capitală.

Strategia de dezvoltare socio-economică și spațială durabilă a municipiului Chișinău a fost elaborată gratuit de către companiile „Master’s Plan” din Federația Rusă și „Cushman & Wakefield” din Austria și a fost deja supusă consultărilor publice cu experți din varii domenii și societatea civilă. Documentul urmează să fie supus votului în CMC.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.