Pachetul social al PDM, prevede și lansarea programului Prima Casă 4 pentru angajații din sectorul privat

În cadrul briefingului săptămânal al PDM, premierul Pavel Filip a prezentat Pachetul social al PDM, care prevede și lansarea programului Prima Casă 4, prevăzut pentru angajaţii din sectorul privat, transmite stiridinmoldova.md cu referire la publika.md.

„În „Pachetul social pentru Moldova” venim și cu o noutate foarte importantă pentru o categorie mare de cetățeni – vom iniția programul „Prima Casă 4”, destinat angajaților din sectorul privat, cărora Statul le va oferi compensații de până la 50% din valoarea creditului Prima Casă.

Mărimea compensației va fi stabilită în funcție de salariul oficial, declarat de beneficiar.

Astfel, dacă până în prezent, statul asigura garanția necesară pentru ca angajații din sectorul privat să poată beneficia de programul „Prima Casă”, după votarea programului „Prima Casă 4” aceștia ar urma să beneficieze și de compensarea de către stat a unei sume importante din costul locuinței”, a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD amintește că Programul “Prima Casă”, lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor de până la 45 de ani, angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. Statul garantează 50 la sută din soldul creditului acordat, iar costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei. Rata inițială este de 10 la sută din preț.

Tot anul trecut, programul a fost extins prin “Prima Casă 2”, proiect destinat medicilor, profesorilor, poliţiştilor, militarilor şi altor angajaţi ai instituţiilor de stat, cărora statul le achită jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului.

De asemenea, programul Prima Casă se adresează şi familiilor cu copii. În cadrul “Prima casă 3”, statul compensează cu 10, 25, 50 şi chiar sută la sută costul creditului locuinţelor, în funcţie de numărul de copii, iar beneficiarii plătesc doar dobânda.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.