PSRM spulberă visul Maiei Sandu despre un guvern minoritar

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a spulberat visul Maiei Sandu despre un guvern minoritar. Secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a declarat, la un briefing de presă că formațiunea a elaborat un set de propuneri pentru negocierea viitoarei majorități și că își dorește să împartă responsabilitatea pentru guvernare.

Mai mult, socialiștii, ca fracțiune parlamentară cu cel mai mare număr de mandate, își doresc și funcția de președinte al Parlamentului și o propune pentru postul de speaker pe șeful formațiunii, Zinaida Greceanîi. De asemenea, PSRM insistă ca în viitorul Guvern să gestioneze domeniile Afacerilor Externe și Apărării. La fel, PSRM propune ca Serviciul de Informații și Securitate, subordonat în prezent Parlamentului, să treacă sub controlul președintelui țării. Prin aceste măsuri, socialiștii vor să-i ofere mai multe împuterniciri șefului statului.

În acest mod, PSRM a făcut scrum planurile PAS și PPDA, care au anunțat că au nevoie de voturile socialiștilor doar pentru a-și promova propria agendă. Mai mult, Maia Sandu, liderul PAS, a declarat aseară, la un post TV, că nu va vota pentru un speaker socialist.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.