OSCE/ODIHR răspunde acuzațiilor Maiei Sandu și Andrei Năstase

Misiunea OSCE/ODIHR de observare a scrutinului parlamentar de duminică a refuzat să dea curs solicității liderilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au cerut ca alegerile să nu fie recunoscute. Observatorii au subliniat că au mandat doar pentru a monitoriza campania și ziua alegerilor, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md

„Este important să subliniem că nu ține de competența comunității internaționale și a acestei instituții de a legitima sau nu alegerile, așa cum a fost solicitat. Legitimitatea alegerilor ține de două aspecte. Unul este cel legal, este prerogativa Curții Constituționale a Moldovei să decidă în privința recunoașterii alegerilor și există legitimitatea politică, la discreția doar a cetățenilor Republicii Moldova. Suntem aici pentru a monitoriza și de a informa, dar legitimitatea nu e treaba noastră”, a subliniat șeful misiunii, Matyas Eorsi.

Amintim că observatorii OSCE/ODIHR au stabilit că scrutinul de duminică a fost liber, iar drepturile fundamentale – în mare parte respectate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.